maandag, 28. september 2009 - 10:11

EVO en Venturn staraten samen met hogescholen Company-College

EVO en Venturn gaan samen met bedrijven, kennisinstellingen en hogescholen van start met ‘Company College’.

Deze samenwerking moet ervoor zorgen dat bedrijven hun logistiek verbeteren samen met hoogopgeleid logistiek talent. Tegelijkertijd zal de praktijkgerichtheid van het HBO-onderwijs hierdoor toenemen.

In samenwerking met kennisinstellingen, bedrijven en hogescholen worden complete (dag)programma’s opgezet voor studenten en bedrijven. Het eerste Company College gaat van start op 2 oktober 2009.

Directeur Machiel van der Kuijl: “Veel grote bedrijven in de Nederlandse handel en industrie zijn hard op zoek naar goed opgeleide studenten met kennis van logistiek. Er valt dan ook een wereld te winnen door bedrijven en studenten bij elkaar te brengen.

Laat ze een dag met elkaar en met bedrijven logistieke thema’s behandelen, praktijksituaties nabootsen en discussies voeren over de toekomst van de logistiek. Ik ben ervan overtuigd dat daardoor de aansluiting tussen onderwijs en praktijk een stuk beter wordt.”

Het eerste Company College heeft als thema Tendering / Duurzame Inkoop en laat studenten onder aanvoering van ervaren professionals in een interactief spel strijden om de titel van beste vervoerder of verlader. Als team vormen de deelnemers het management van een transportbedrijf of een productiebedrijf.

De transporteur moet zoveel mogelijk geld verdienen met het vervoer van goederen, en de verlader moet voor zo min mogelijk euro’s de juiste kwaliteit transport van zijn producten zien te regelen. Minstens zo belangrijk is dat dit duurzaam gebeurt en dat aspect wordt op diverse manieren in het spel beïnvloed.

De ontwikkeling van het ‘Company College’ is mede mogelijk gemaakt door het Kennisakkoord Logistiek, waarin de logistieke hogescholen (o.a. Amsterdam, Rotterdam, Arnhem/Nijmegen en Fontys) en het logistieke bedrijfsleven (o.a. EVO, TLN, vLM) vertegenwoordigd zijn. De uitvoering ligt bij EVO, Venturn en Capgemini. Diverse bedrijven verlenen hun medewerking. Op 2 oktober zijn dat DHL Supply Chain en Hexion Specialty Chemicals.
Categorie:
Tag(s):