dinsdag, 12. mei 2009 - 10:09

Executieverkoop voorlopig van de baan

Noordoostpolder

De door de gemeente Noordoostpolder gevraagde executieverkoop van een gedeelte van de grond van Dhr. Knoppers in Tollebeek gaat voorlopig niet door. Dat heeft de windmoleneigenaar via een kort geding voor de rechtbank is Lelystad kunnen bewerkstelligen.

Het conflict tussen Knoppers en de gemeente loopt al geruime tijd en is ontstaan doordat de fundering van een aantal windmolens op het terrein van Knoppers niet aan de voorschriften voldoen. Ondanks dat de gemeente dit tijdens de bouw van de windmolens al had aangegeven bouwde Knoppers de windmolens toch af. De dwangsom die Knoppers inmiddels moet betalen is opgelopen tot bijna € 200.000.

Knoppers heeft op zijn beurt een schadeclaim bij de gemeente neergelegd omdat er bij het verlenen van de vergunningen fouten zijn gemaakt. Hij wil deze bedragen met elkaar verrekenen, maar de gemeente stemt hier niet mee in.

De rechter bepaalde dat de partijen opnieuw om de tafel moeten om tot een oplossing te komen. Ze hebben hier tot 31 augustus de tijd voor gekregen.
Provincie:
Tag(s):