vrijdag, 2. oktober 2009 - 15:18

Explosie auto Heemstede was opzet

Heemstede

Uit onderzoek is naar voren gekomen, dat de explosie van een auto, donderdagochtend omstreeks 10.30 uur op de Glipperdreef, geen technische oorzaak kent. ‘De politie gaat ervan uit dat er opzet in het spel is’, meldt zij vrijdagmiddag.

Aanslag
Als gevolg van de explosie raakte de inzittende, een 34-jarige man uit Heemstede, gewond. Het Team Grootschalige Opsporing, dat op de zaak gezet is, onderzoekt onder meer wie verantwoordelijk is voor de aanslag en wat voor explosief gebruikt is. Daarnaast is het motief, waarom is dit gebeurd, onderwerp van onderzoek.

Getuigenoproep
De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de explosie. Maar ook als men in de uren of misschien dagen vóór het incident iets bijzonders gezien heeft, wat wellicht achteraf gezien in verband kan worden gebracht met het incident of het slachtoffer, dan vraagt de politie om contact met hen op te nemen.

Ook als men anderszins informatie heeft, die de politie kan helpen in het onderzoek, wordt men vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem iets melden, dan kan dit ook, via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):