woensdag, 16. september 2009 - 16:30

Extra concert Mark Knopfler

Amsterdam

Wegens grote belangstelling voor het concert van Mark Knopfler op 28 juni is besloten een extra concert toe te voegen op 29 juni. Mark Knopfler geeft twee concerten in de Heineken Music Hall op maandag 28 juni en dinsdag 29 juni 2010. Er is ook nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor het concert op 28 juni.

Mark Knopfler staat bekend om zijn gitaargeluid dat herkenbaar is uit duizenden. Met de Dire Straits scoorde de gitaargigant tussen 1978 en en 1994 talloze wereldhits zoals ‘Sultans Of Swing’, ‘Private Investigations’ en ‘Calling Elvis’. Het in 1985 verschenen album ‘Brothers in Arms’ is zelfs één van de best verkochte albums ooit. Met de gelijknamige wereldtournee gaven de Dire Straits maar liefst 234 concerten voor meer dan 2,5 miljoen mensen.

Later bracht de tour rondom de cd ‘On Every Street’ de Dire Straits langs nog eens 4 miljoen mensen wereldwijd.

Na meer dan twintig jaar aan de top bracht Mark Knopfler in 1996 zijn solo album ‘Golden Heart’ uit en begon daarmee een eveneens glansrijke solo carrière. Hij brengt meerdere succesvolle albums uit zoals Saling To Philadelphia (2000) en Kill To Get Crimson (2007). Op 11 september van dit jaar is zijn zesde soloalbum 'Get Lucky' verschenen, ook op dit album komt het subtiele gitaarspel waar Knopfler beroemd om is en het tijdloze karakter van zijn muziek, duidelijk naar voren.
Categorie:
Tag(s):