vrijdag, 13. maart 2009 - 16:42

Extra geld voor Ronde van Drenthe

Regio

De provincie Drenthe steekt 20.000 euro extra in de Ronde van Drenthe, het Drentse bedrijfsleven investeert nog eens 10.000 euro bovenop de al toegezegde sponsorgelden. Het resterende tekort van 10.000 euro wordt door de stichting Ronde van Drenthe zelf opgevangen. Die afspraken heeft de provincie Drenthe samen met het Drents bedrijfsleven en de Ronde gemaakt. Daarmee is het tekort van de Ronde van Drenthe voor de editie van dit jaar weggewerkt.

Aanvullend stelt de provincie wel eisen ten aanzien van de professionaliseringsslag die de Ronde van Drenthe wel heeft ingezet. Volgend jaar moet dit op orde zijn, wil de Ronde opnieuw voor subsidie in aanmerking komen.

Gedeputeerde Anneke Haarsma: “We dragen de Ronde van Drenthe een warm hart toe als provincie. Ik vind het geweldig dat het Drentse bedrijfsleven ook nog een extra inzet wil doen. Het kan echter niet zo zijn dat we ieder jaar een tekort in de begroting moeten opvullen. Dat is ook de reden dat we de Ronde van Drenthe ook gevraagd hebben om zelf nog eens heel kritisch naar de begroting te kijken. Daarnaast stellen we als eis dat volgend jaar de professionaliseringsslag echt moet zijn gemaakt. Daarover gaan we met de Ronde dan ook aanvullend in overleg�.
Provincie:
Tag(s):