woensdag, 3. juni 2009 - 10:58

Extra gezelschap voor fietsers

Op donderdag 4 juni in de ochtendspits, regelt Fiets filevrij een fietsmaatje voor iedereen die in Apeldoorn, Voorst of Deventer werkt en in de omgeving woont. Leontien Zijlaard – van Moorsel fiets mee met alle forensen die deze dag met de fiets naar het werk gaan, in plaats van met de auto of het openbaar vervoer.

Voor de fietsers die dat al doen; extra gezelschap én extra waardering.

Fiets filevrij! is een samenwerkingsverband van de Fietsersbond, regionale overheden en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat om automobilisten de fiets te laten pakken naar hun werk. De actie van 4 juni is via bedrijven in Apeldoorn, Deventer en Voorst onder de aandacht gebracht bij hun werknemers. Zowel vanuit Apeldoorn als Deventer zijn er meerdere vertrekpunten.

Naast Leontien Zijlaard–van Moorsel fietsen Gerrit Berkelder (wethouder Deventer), Agnes Vos (wethouder Voorst), Annelies van der Kolk (gedeputeerde provincie Gelderland) mee. Wethouder Metz van Apeldoorn komt naar de happening op de route. Zo willen zij laten zien dat ze de fiets een warm hart toedragen en dat het een uitstekend middel is, voor forensen die tussen de 0-15 kilometer van hun werk afwonen.

Het project Fiets filevrij! bestaat uit het verbeteren van bestaande fietsroutes in Nederland, door onder meer het wegnemen van barrières en het verhogen van de kwaliteit. Apeldoorn-Deventer is één van die routes. Ook zoekt het project contact met bedrijven om de voordelen aan te tonen van een goed fietsbeleid; fiscaal, financieel en organisatorisch.

Uit onderzoek blijkt dat mensen bereid zijn te fietsen over woon-werkafstanden tot 15 kilometer. Zijn deze routes ook nog snel en comfortabel dan is het zelfs één van de redenen voor automobilisten om over te stappen op de fiets.
Provincie:
Tag(s):