vrijdag, 16. oktober 2009 - 9:54

Extra testalarm WAS-palen Zuidoost-Brabant

De sirenepalen van het WAS (Waarschuwings- en Alarmeringssysteem) worden iedere eerste maandag van de maand om 12:00 uur landelijk getest door middel van een luide sirenetest. Naast deze landelijke test wordt het systeem in Zuidoost-Brabant vanaf maandag 19 oktober 2009 elke maandagmorgen extra getest.

Dit wordt gedaan door middel van een testalarm op de sirenepalen aan de Deken van Somerenstraat in Eindhoven en aan de Anton Coolenstraat in Deurne. In Eindhoven gebeurt dit rond 09:15 uur, in Deurne rond 09:30 uur. Daarnaast wordt voortaan na werkzaamheden aan het systeem ook een testalarm op deze sirenepalen gegeven.

Het testalarm produceert op de betreffende paal kort een luide toon die in een gebied met een straal van ongeveer 100 meter rondom de WAS-paal hoorbaar is. Het geluid van dit testalarm is korter en anders dan dat van de (landelijke) maandelijkse luide sirenetest.

Aanleiding voor het extra testalarm is het niet afgaan van de sirenepalen op 7 september 2009. Om de werking van het systeem extra te testen en om hiermee te voorkomen dat het systeem langere tijd niet goed functioneert, zal de Veiligheidsregio Zuidoost-Brabant de extra testalarmen uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):