maandag, 4. mei 2009 - 13:02

Extra veiligheids-maatregelen op de Dam

Amsterdam

Naar aanleiding van de gebeurtenissen op Koninginnedag worden er vandaag extra veiligheidsmaatregelen getroffen bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.

De gemeente Amsterdam laat niet veel los over de extra veiligheidseisen, maar wel is duidelijk dat de zone waar geen auto’s meer mogen komen wordt verruimd. In 2000 werden er ook al extra beveiligingsmaatregelen getroffen. Toen werden er sluipschutters op diverse panden in de omgeving ingezet. Volgens een woordvoerder van burgemeester Job Cohen zullen er wel minder plaatsen op de Dam beschikbaar zijn voor bezoekers.

Normaal gesproken gelden er tijdens de Nationale Dodenherking al zeer scherpe maatregelen. Zo moeten de ramen van alle panden grenzend aan de Dam gesloten blijven. Vorig jaar werd er nog een hoogwerker van de brandweer ingezet om niet gesloten ramen van een kantoorpand alsnog te sluiten.

Ook morgen, tijdens bevrijdingsdag, zullen aanvullende veiligheidseisen gelden. Koningin Beatrix bezoekt dan traditiegetrouw het 5 mei-concert op de Amstel. Het programma hiervoor zal overigens een meer ingetogen karakter hebben.
Provincie:
Tag(s):