dinsdag, 31. maart 2009 - 12:39

Fabrikant elektrische auto's vestigt zich in Brabant

Helmond

NovoMotive zal zijn centrale kantoor vestigen op de High Tech Automotive Campus in Helmond. Het bedrijf ontwikkelt elektrische en hybride aandrijfcomponenten voor de automotive industrie en fabriceert elektrische auto's.

Er is voor Helmond gekozen vanwege de centralisatie van onderzoeks- en engineeringcapaciteit binnen de High Tech Automotive Campus. De vestiging van NovoMotive is de eerste beweging als gevolg van de plannen van de provincie Noord-Brabant om de productie en ontwikkeling van elektrische voertuigen te stimuleren.

Samen met kennisinstellingen, hightech- en automotive bedrijven wordt samengewerkt om elektrische voertuigen en slimme netwerken van oplaadpunten te ontwikkelen. In 2020 moeten er minstens 200.000 elektrische auto's rondrijden. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan duurzame energie en werkgelegenheid in Brabant.

Volgens de BOM en de Provincie is de kennis en kunde er in de regio. Deze is verspreid over verschillende sectoren, met ieder hun eigen belangen. Het bijeenbrengen van deze partijen met een gezamenlijke visie en een lange termijn investeringsplan leidt tot een volwassen toeleverancierindustrie in hightech, duurzame energie, distributie en automotive.
Provincie:
Tag(s):