donderdag, 23. april 2009 - 15:56

Fantasy spektakel in Haarzuilens

Haarzuilens

Elk jaar in april trekken 25.000 mensen naar de Elf Fantasy Fair, hét fantasy evenement rond kasteel de Haar bij Utrecht. Dit jaar is dat 25 en 26 april. Liefhebbers van fantasy, manga, gothic, history en science fiction scharen samen en leven zich uit in de meest schitterende kostuums waar ze soms meer dan een jaar mee bezig zijn geweest.

Het thema voor de negende editie is Angels and Demons. Ook dit jaar is er weer een zeer divers aanbod op de Elf FantasyFair. Negen Nazguls te paard maken jacht op hobbits en er zijn optredens van middeleeuwse muziekgroepen en Japanse Taiko bands. Bezoekers kunnen cursussen volgen in 18e eeuws hofdansen, folkbal of para para dansen. Bijzonder is de grote Renaissance show met Tsjechische vaandelzwaaiers. Net als vorig jaar is er ook dit jaar weer een nieuwe koning van Elfië die op de Elf Fantasy Fair wordt gehuldigd. De veldslag zal dit jaar spectaculair zijn: deze vindt plaats op het Elysium tussen honderden Vikingen en Necromantiërs die letterlijk de ondoden uit hun graven laten komen.

Dit jaar is er voor het eerst een samenwerking met het Amsterdam Fantastic Film Festival, die een deel van de programmering zal tonen in het Movie Theatre op de Elf Fantasy Fair. Er zijn een tiental bekende nationale en internationale auteurs aanwezig waaronder de Britse Robyn Young
(“Ridder van de Tempeliers�). Bezoekende acteurs zijn dit jaar James Marsters (“Spike� uit de “Buffy the Vampire� televisieserie) en Mark Ferguson (Gil Galad, de Elfenkoning uit Lord of the Rings).

Ook voor kinderen is er dit jaar een vol programma: kinderen kunnen leren zwaardvechten, boogschieten en toernooivechten op een beweegbaar ijzeren paard, luisteren naar de vele rondlopende troubadours of
bijvoorbeeld meedoen aan een cursus manga tekenen.
Provincie:
Tag(s):