zaterdag, 24. januari 2009 - 12:09

Favorieten uitgeschakeld in worldcup toernooi

Sluiskil

Een aantal van de favorieten zijn in de eerste ronde van het Worldcup driebanden in het Zeeuws-Vlaamse Sluiskil al uitgeschakeld. Zo was plaatselijk favoriet Jean-Paul de Bruijn niet opgewassen tegen zijn Belgische tegenstander Philipoom. Ook voormalig wereldkampioen Daniël Sanchez en huidig wereldkampioen Marco Zanetti vlogen er in de eerste ronde al uit.

Tijdens het sterk bezette internationale bekertoernooi had Zeeuws sportman van het jaar 2008 De Bruijn zijn keu niet onder controle. "Lood in mijn armen en ballen van beton" sprak hij na afloop van zijn verloren partij tegen de belg Jozef Philipoom. Met een gemiddelde van 0,777 speelde De Bruijn ver onder zijn kunnen en maakt dus geen kans meer om zijn thuiswedstrijd te winnen. Philipboom speelt vandaag in de tweede ronde tegen Dick Jaspers, die geen problemen kende tegen Peter Ceulemans, ... de kleinzoon van ...

Ondanks een prima gemiddelde van 1,880 kon voormalig wereldkampioen Daniël Sanchez niet winnen van Jean van Erp. De Nederlander wist een gemiddelde van 2,000 per beurt op het bord te zetten en versloeg de Spanjaard met 3 sets tegen 1.

De Italiaan Zanetti ging onderuit tegen de Franse jeugdspeler Pierre Soumagne, wereldkampioen Kader. De gemiddelden lagen dicht bij elkaar (1,552 tegen 1,378), alleen op de beslissende momenten trok de jonge Fransman aan het langste eind. Vandaag neemt hij het op tegen Alexander Salazar.

Voor alle scores en verslagen kunt u kijken op www.worldcupbilliard.com
Categorie:
Tag(s):