donderdag, 21. mei 2009 - 20:28

FC Groningen walst over FC Utrecht heen

FC Groningen heeft zich donderdagmiddag op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van de play-offs voor Europees voetbal. De Noorderlingen walsten in de eigen Euroborg over FC Utrecht heen: 4-0. De eerste ontmoeting afgelopen weekend eindigde in 3-3.

Op een goede kans van Cedric van der Gun in de beginfase na, legde de Groningers hun opponent al snel in de wedstrijd haar wil op. Dat resulteerde na negen minuten in de openingsgoal. Op aangeven van Adreas Granqvist kon Marcus Berg simpel binnenwerken.

Nog voor het rustsignaal was een 2-0 voorsprong bereikt. Goran Lovre reageerde alert op een rebound, nadat Utrecht-doelman Wesley de Ruiter de inzet van Berg in eerste instantie nog had weten te pareren.

Waar FC Utrecht hoopte op een snelle aansluitingstreffer vlak na de onderbreking, was het de thuisploeg dat de score vrolijk verder uitbouwde. Op aangeven van Lovre was het Berg die, met een mooie stift, tekende voor zijn tweede van de middag. Tim Matavz bepaalde de eindstand op 4-0. De score had overigens nog hoger kunnen uitvallen voor de Domstedelingen, maar Berg miste een door scheidsrechter Bjorn Kuipers toegekende strafschop.

In de tweede ronde van de play-offs om Europees voetbal mag FC Groningen aantreden tegen NAC Beda. De winnaar van de tweeluik kwalificeert zich voor de tweede voorronde van de Europa League, het toernooi dat voorheen gebukt ging onder naam 'UEFA Cup'.
Categorie:
Tag(s):