donderdag, 22. januari 2009 - 9:20

FC Lienden buigt pas na verlenging voor Roda JC

(Elfvoetbal) FC Lienden heeft bijna opnieuw voor een stunt gezorgd. De zondaghoofdklasser, die in de vorige ronde Vitesse uitschakelde, ging tegen Roda JC pas na verlenging overstag: 2-0.

Trainer Hans Kraay junior had zijn mannen vooraf op het hart gedrukt te blijven knokken en dat hadden ze goed in hun oren geknoopt. Fel en agressief bestreden ze de nummer zestien van de Eredivisie, die keer op keer strandde op doelman Armand van den Top en drie ballen tegen de paal zag verdwijnen.

Met hangen en wurgen haalde Lienden het einde van de wedstrijd met een 0-0 stand, maar in de verlenging was het snel bekeken. Marcel de Jong maakte in de 92ste minuut de 1-0 en Andres Oper zorgde vijf minuten later voor de 2-0. Op dat moment waren alle krachten bij de spelers van Lienden al weggevloeid. Kraay had al drie keer moeten wisselen en moest met tien man verder nadat één van zijn spelers kramp kreeg.

Voor de supporters van Lienden maakte het niet uit. De 1600 fans bedankten hun helden na afloop uitbundig en ook de supporters van Roda gaven de amateurs een staande ovatie.
Categorie:
Tag(s):