zondag, 20. december 2009 - 15:56

FC Twente krijgt Wintertitel cadeau

Enschede

(Elfvoetbal) Door de algehele afgelasting van zondag in de Eredivisie gaat FC Twente definitief als nummer één het nieuwe jaar in. De Tukkers koesteren bij de start van 2010 een voorsprong van twee punten op PSV.

Een garantie om aan het eind van de rit daadwerkelijk de landstitel te pakken is dit niet, maar de voortekenen zijn wel goed. Statistieken wijzen uit dat de afgelopen 20 jaar de winterkampioen uiteindelijk zestien keer ook daadwerkelijk de landstitel pakte. Slechts in vier gevallen ging er een andere ploeg met het kampioenschap aan de haal.

PSV is verantwoordelijk voor twee van die vier gevallen: zowel in jaargang 1989/1990 als in 1992/1993 bleek een sterke start van de Eindhovenaren niet voldoende voor een feestje na 34 competitieduels. In seizoen 2000/2001 leek Feyenoord halverwege de competitie voor het kampioenschap te gaan. De voorsprong op de eerste achtervolger was vijf punten. Maar aan het einde van het seizoen was er niets van die rooskleurige positie over.

De laatste ploeg die halverwege het seizoen bovenaan stond, maar geen kampioen werd is AZ. De Alkmaarders verspeelde hun leidende positie halverwege in het seizoen 2004-2005.
Categorie:
Tag(s):