zondag, 5. april 2009 - 16:53

FC Volendam zeer verrassend langs Feyenoord

(Elfvoetbal) FC Volendam heeft een zeer verrassende thuiszege geboekt op Feyenoord: 2-1. Door de winst staat de ploeg van trainer Frans Adelaar zeventiende en mag De Graafschap zich rodelantaarndrager noemen.

De Rotterdammers begonnen wel sterk aan de wedstrijd. Roy Makaay opende in de tiende minuut de score, door met een schuiver de weifelende sluitpost Jeroen Verhoeven te passeren. Na rust was de thuisclub feller en dit resulteerde in de 59ste minuut, na een fout van Giovanni van Brocnkhorst, in de gelijkmaker van Dominique van Dijk. In de 83ste minuut bezorgde deze zelfde Van Dijk zijn club zelfs de overwinning.

Al met al leed Feyenoord, gezien de gehele wedstrijd, een onnodige nederlaag . Tot aan het doelpunt van Makaay had Diego Biseswar al de paal geraakt en dat zou niet de laatste keer zijn in het KRAS-stadion. Vlak voor rust plaatste ook Georginio Wijnaldum de bal tegen de buitenkant van het aluminium en in de laatste minuut van de wedstrijd belandde een voorzet van Biseswar wederom op de paal.

Door het Volendams fanatisme na rust, raakten de manschappen van Vlemmings in paniek, te beginnen bij de gelijkmaker. Van Bronckhorst liet zich de bal in zijn eigen strafschopgebied kinderlijk eenvoudig afpakken, waardoor Van Dijk zomaar de 1-1 kon binnenschieten.

Feyenoord was het helemaal kwijt en het leek onvermijdelijk dat Volendam de 2-1 zou gaan aantekenen. Deze winnende treffer viel dan ook vlak voor tijd. André Bahia greep bij de doorkomende Van Dijk slap in, waardoor de linksbuiten alleen op doelman Henk Timmer af kon gaan. Dit buitenkansje benutte de Volendamspeler om zijn tweede treffer van de dag te laten noteren: 2-1.

Het feit dat Feyenoord vergat de tweestrijd in de eerste helft in het slot te gooien, kwam ze duur te staan. De Rotterdammers moeten nu alle zeilen bijzetten om de playoffs te halen. Volendam verschafte zichzelf met deze onverwachte overwinning een beetje lucht in de strijd tegen degradatie.