donderdag, 7. mei 2009 - 18:18

Feestelijke opening Cruyff Court Vlissingen Veld

Vlissingen

De afgelopen maanden is in Weyevliet, naast het Scheldemond College, een prachtige nieuwe sportvoorziening verrezen. Op woensdag 13 mei a.s.wordt daar het eerste Cruyff Court KNVB veld van Zeeland geopend.

Met het Cruyff Court wil de gemeente Vlissingen haar jeugdige inwoners een mooie plek bieden waar ze in hun vrije tijd kunnen bewegen en hun voetbaltalenten kunnen ontwikkelen. Maar minstens zo belangrijk: het moet een sportvoorziening zijn met een grote sociale functie in de wijk.

Het middagvullende programma begint woensdag 13 mei om 14.15 uur. Na een welkomstwoord vindt de officiële opening plaats door wethouder Rob van Dooren en ex-profvoetballer Danny Blind. De huidige technisch directeur van Ajax komt speciaal voor de opening een middagje terug naar zijn geboortegemeente.

Na de officiële opening vindt er een openingswedstrijd plaats tussen de zaalvoetballers van Groene Ster en een jeugdteam van JVOZ. Daarna strijden Vlissingse scholen en buurten om de hoogste eer tijdens een school- en buurttoernooi. De gehele middag vinden er rond het veld diverse activiteiten plaats, waaronder freestyle demonstraties en panna-toernooitjes.

Het Vlissingse Cruyff Court is er gekomen dankzij de steun van vele organisaties.

De Stichting Cruyff Courts KNVB Velden heeft het mogelijk gemaakt dat er in Vlissingen een Cruyff Court kon worden aangelegd. De gemeente Vlissingen is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van het Cruyff Court. Daarnaast zijn er (financiële) bijdragen van woningcorporatie l’Escaut, het Scheldemond College, Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ), Woonburg en de Rabobank.
Provincie:
Tag(s):