zondag, 30. augustus 2009 - 12:17

Feestelijke opening van de bruggen in Het Onderdijks

Kampen

Wethouder Jan Wieten neemt op maandag 31 augustus drie fiets- en voetgangersbruggen in woonwijk Het Onderdijks officieel in gebruik. Hij doet dit samen met enkele leerlingen van basisschool Het Stroomdal bij de brug tussen de Kolk en de Meander. Dit heeft de gemeente Kampen bekendgemaakt.

In het hart van de eerste fase van Het Onderdijks zijn drie fiets- en voetgangersbruggen gekomen. Deze drie bruggen vormen een belangrijke ontsluiting van de eerste twee fasen in Het Onderdijks.

Nu de laatste hand gelegd is aan de afronding van de derde fiets- en voetgangersbrug worden de bruggen op feestelijke wijze in gebruik genomen.

Opvallend is de vormgeving van de drie bruggen in Art deco-stijl. De landhoofden van de bruggen zijn gemetseld in de vorm van een klok en ook de leuningen van de bruggen zijn op bijzondere wijze uitgevoerd. Hiermee wordt de bijzondere uitstraling van de woonwijk nog eens benadrukt.

Samen met leerlingen van de basisschool Het Stroomdal in Het Onderdijks neemt wethouder Jan Wieten de brug tussen de Kolk en de Meander in gebruik. Een onderdeel van de feestelijke opening is een ballonnenwedstrijd voor de leerlingen van de hoogste klassen van de basisschool.
Provincie:
Tag(s):