vrijdag, 9. oktober 2009 - 22:24

Feestelijke start bouw 74 woningen Vlinderplateau Zuid

Hoogeveen

Wethouder Wietze van der Zwaag van Hoogeveen slaat, met gebruik van een oud-Hollandse heistelling, woensdag de eerste paal in de grond voor de bouw van 74 woningen op het Vlinderplateau Zuid in de Hoogeveense wijk Erflanden. Dit gebeurt op het bouwterrein aan de Rotsvlinder.

Het plan bestaat uit totaal 74 starterswoningen. Bouwfonds Ontwikkeling bouwt hiervan 34 woningen en de overige 40 woningen worden door Heijmans Vastgoed gerealiseerd. In het voorjaar zijn beide projecten in verkoop gegaan en de woningen gingen als warme broodjes over de toonbank. De uitvoering van het hele project is in handen van aannemer Ter Stege uit Hoogeveen. Het project van Heijmans wordt gebouwd onder architectuur van Architectenbureau Martini uit Groningen. Feekes & Colijn uit Utrecht leverde het ontwerp voor het project van Bouwfonds.

De grote belangstelling voor dit project is in deze tijd bijzonder te noemen. Nagenoeg alle kopers hebben hun eerste woning gekocht en komen uit Hoogeveen en directe omgeving. De extra ‘subsidiemogelijkheid’ in de vorm van een uitgestelde betaling, die de gemeente Hoogeveen beschikbaar heeft gesteld, is daarbij een welkome stimulans geweest. Ruim 65% van alle kopers heeft hiervan gebruik gemaakt. Daarnaast hebben veel starters de mogelijkheid van starterslening of koopsubsidie benut.

Vlinderplateau Zuid is een van de laatste projecten in het Tuinstedelijk Milieu. Het is het laatste project in Erflanden waarbij de gemeente, Bouwfonds en Heijmans samenwerken.
Provincie:
Tag(s):