dinsdag, 13. oktober 2009 - 14:10

Felle binnenbrand verwoest woning Rottum

Rottum

Dinsdagochtend krijgt de Heerenveense brandweer melding van een woningbrand aan de Wjukslach in Rottum. In een twee-onder-één-kapwoning was door nog onbekende oorzaak een felle binnenbrand uitgebroken.

Brandweer Heerenveen is met een hoogwerker en een tankautospuit uitgerukt. De brandweerlieden moesten de ramen van de woning stukslaan om bij het vuur te kunnen komen. Rond twaalf uur werd opgeschaald naar middel-brand. Een extra tankautospuit kwam ter plaatse.

De brandweer had moeite om de vuurhaard te bereiken. Die zou in het plafond tussen de begaande grond en de eerste verdieping ter hoogte van de bijkeuken zitten. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Buurtbewoners zouden wel een knal hebben gehoord.

De bewoners waren op het moment dat de brand uitbrak niet thuis. Zij zijn door familieleden op de hoogte gesteld. De woning heeft door de brand veel rook- en waterschade opgelopen.

De buren hebben de brandweer ingeschakeld. De naastgelegen woning heeft vermoedelijk alleen lichte rookschade. Volgens officier van dienst Hans Edens van de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen bij de brand vrijgekomen.
Provincie:
Tag(s):