zaterdag, 28. februari 2009 - 14:44

Festival oude muziek

Deventer

Op 21, 22 en 23 mei 2009 wordt voor de derde keer het Reincken Festival oude muziek Deventer georganiseerd, met als thema 'Muziek uit de Reformatie'. Vocaal en instrumentaal zal in een historische omgeving vooral aandacht worden geschonken aan werken van Jan Pietersz Sweelinck en zijn tijdgenoten, voorgangers en opvolgers (veelal leerlingen). De concerten vinden plaats op verschillende oude locaties in de mooie binnenstad van Deventer.

In het drie dagen durende festival vinden maar liefst vijfentwintig concerten plaats. Korte concerten van een half uur maar ook avondvullende programma's. Daarnaast is er een lezing en een masterclass voor geselecteerde muziekschool studenten door virginaliste en oude muziekdeskundige Kathryn Cok, gratis voor toehoorders.

Aan het programma werken topmusici mee op het terrein van de oude muziek. Verder biedt het festival door middel van gratis fringe concerten een podium aan jonge veelbelovende musici en geven docenten van verschillende muziekscholen een concert.
Categorie:
Tag(s):