vrijdag, 6. maart 2009 - 11:35

Feyenoord geen huurder in nieuwe Kuip

(Elfvoetbal) Feyenoord zal geen huurder meer zijn in de nieuwe Kuip. Het Stadion Feijenoord zal in het nieuwe complex zelf verantwoordelijk zijn voor de exploitatie bij de wedstrijden. Dat levert meer inkomsten op. Voetbalclub Feyenoord krijgt voor elk duel in het stadion dan een zogeheten 'performance fee'.

Dat meldt RTV Rijnmond. Jan van Merwijk, directeur van Stadion Feijenoord, noemt het plan een uniek businessmodel. "Als het weer goed gaat met Feyenoord en de nieuwe Kuip vol zit, gaat er automatisch ook meer geld naar de club. Vandaar de term 'performance fee'. Sterker nog, het nieuwe stadion moet meer kunnen opbrengen dan nu in de huidige situatie het geval is."

In het nieuwe stadion zal er plek zijn voor minimaal 80.000 staan- en zitplaatsen. Van Merwijk: "Voor WK-finales verhoogt de FIFA de grens naar dit aantal en we willen in de toekomst wel aanspraak maken op zo'n wedstrijd. Bovendien moet je in de toekomst niet tot de conclusie komen dat je een te klein stadion hebt, zoals in Groningen en Alkmaar het geval is."

Met de bouw van de nieuwe Kuip zal in 2013 worden begonnen en binnen drie jaar moet het stadion speelklaar zijn. De kosten van de bouw worden op 575 miljoen euro geschat.
Categorie:
Tag(s):