woensdag, 20. mei 2009 - 16:41

Feyenoord-investeerders haken af

(Elfvoetbal) Feyenoord is er niet uitgekomen met een aantal van de Rotterdamse ondernemers, die de club wilden helpen met een miljoeneninjectie. De partijen verschillen te veel van mening over het tempo waarin de huidige begroting en de schuld kan worden teruggebracht, laat de Rotterdamse club woensdag op de eigen website weten.

Ook een fors verschil van inzicht over welke rechten en zekerheden de investeerders zouden krijgen in ruil voor financiële steun speelde een rol bij het stuklopen van de besprekingen.

"Natuurlijk is het jammer, maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden", zegt Dick van Well, voorzitter van de Raad van Commissarissen. "Nu helder is dat dit niet wordt wat we er van hadden gehoopt, hebben we de handen weer vrij om naar andere oplossingen te zoeken. Want er zijn natuurlijk meer mensen en bedrijven die Feyenoord een warm hart toe dragen en die de club mogelijk willen helpen. Bovendien kunnen we zelf veel doen om er weer bovenop te komen."

"Wij hebben een in onze ogen een goed, zeer ambitieus, maar haalbaar driejarenplan dat leidt tot winst en dus afbouw van de schuld", zegt algemeen directeur Eric Gudde. "Helaas hebben we de potentiële investeerders daarmee niet over de streep gekregen.�

De clubleiding kijkt nu vooruit, stelt Gudde. "Zoals bekend zijn we een miljoenenschuld uit het verleden aan het wegwerken, waar door het huidige dramatische seizoen nog een paar miljoen is bijgekomen. Een financiële injectie had dus enorm kunnen helpen."
Categorie:
Tag(s):