zondag, 9. augustus 2009 - 18:51

Feyenoord kan ook tegen Vitesse niet overtuigen

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft aan een zwaar middagje Vitesse één punt overgehouden. Ook in de tweede wedstrijd van het seizoen wisten de Rotterdammers nog niet te overtuigen, terwijl Vitesse de vele kansen niet benutte: 0-0.

Ondanks Mario Been, ondanks Sekou Cissé, ondanks Dani Fernandez, Feyenoord bereikt na een dramatisch jaar nog steeds geen niveau waar de nieuwe top van de Eredivisie bang van wordt. Strijdlust genoeg bij de Rotterdammers, maar de kwaliteit druipt er niet vanaf.

Op bezoek in Gelredome was een andere halve nieuweling de uitblinker bij Feyenoord. Ron Vlaar, die bijna twee jaar afwezig was door blessures, poetste bal na bal weg terwijl zijn collega's voorin nauwelijks kansen creëerden. Roy Makaay kreeg de enige mogelijkheid voor de ploeg van Been. De verder niet opvallende spits dook na een half uur plots op voor Vitesse-doelman Piet Velthuizen, maar zag zijn schot knap worden gekeerd.

Vitesse was grote gedeeltes van de wedstrijd wel gevaarlijk. Santi Kolk had op slag van rust de grootste kans, maar de aanvaller schoot van dichtbij op de paal. De thuisploeg kreeg verder veel ruimte op de flanken, maar bij Vitesse zou een cursus voorzetten geven niet verkeerd zijn. Veel ballen vlogen alle kanten op, behalve richting het hoofd van een ploeggenoot.

Pas na twee wisselingen bij Feyenoord - Slory en Biseswar voor Makaay en De Guzman - kon de ploeg wat nadrukkelijker het spel maken. Maar behalve uit een aantal standaardsituaties kwam Vitesse nooit echt in gevaar. De Arnhemmers zullen wellicht nog het meest balen van de puntendeling.
Categorie:
Tag(s):