zondag, 29. november 2009 - 18:02

Feyenoord met moeite langs ADO

Feyenoord heeft vanmiddag met de nodige mazzel een overwinning geboekt op ADO Den Haag. De Rotterdammers vertrokken dankzij Ron Vlaar en Andy Slory met een 2-0 zege uit de residentiestad.

Veel soeps was het niet wat beide ploegen lieten zien, maar Feyenoord was het meest effectief en het gelukkigst. De Rotterdamse verdediging werd, vooral in de tweede helft, enkele keren zwaar op de proef gesteld, maar hield zich net staande.

ADO begon beter aan de wedstrijd en kreeg in de eerste minuten een paar kansjes. Vooral Karim Soltani dacht na een voorzet van Wesley Verhoek de eerste van de middag binnen te koppen. Via de grabbelende Darley en de attente debutant Bart Schenkeveld werd het echter geen goal maar slechts een corner.

Het eerste gevaarlijke moment van Feyenoord leverde ook meteen een doelpunt op. Een vrije trap van Luigi Bruins kon net niet worden binnengewerkt door Roy Makaay, maar de daaropvolgende hoekschop werd door Ron Vlaar keihard achter Barry Ditewig gekopt.

Hoewel ADO helemaal niet briljant voetbalde, kwam het op wilskracht na rust steeds dichterbij bij het Rotterdamse doel. Vooral bij dode spelmomenten dreigde gevaar .De luchtmacht van Feyenoord had het lastig, maar de bal kon steeds net worden weggewerkt. Wesley Verhoek en Pascal Bosschaart probeerden het van afstand en waren ook dichtbij, maar Darley lag in de weg.

In de 82ste minuut liep Yuri Cornelisse zelfs al juichend langs Midden-Noord om zijn doelpunt met de fans van ADO te vieren. Althans, dat dacht hij. De aanvaller had inderdaad gescoord, maar vanuit buitenspelpositie. Even later was Cornelisse opnieuw dichtbij, maar nu ging zijn inzet voorlangs.

Het risisco dat de thuisploeg nam om een gelijkmaker te forceren, leverde Feyenoord in blessuretijd een tweede treffer op. Leroy Fer pikte de bal achterin van Timothy Derijck af en Andy Slory werkte de 2-0 binnen.