zondag, 8. maart 2009 - 16:47

Feyenoord vecht zich terug in competitie

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft bijzonder goede zaken gedaan met een 1-2-overwinning tegen NAC. In Breda kwamen de Rotterdammers in de eerste helft nog wel op achterstand, maar in de tweede helft knokte de ploeg van Leon Vlemmings zich langs het thuisteam.

De insteek van Feyenoord voor dit duel was van tevoren duidelijk. Vlemmings had zijn ploeg op scherp gezet met de woorden dat Feyenoord moest winnen, wil de club nog kans maken op een plaats in de play-offs voor de UEFA Cup.

De ogen van de Feyenoorders gingen direct na afloop van de wedstrijd richting het scorebord waarop de uitslagen van de concurrenten stonden. NEC verloor van AZ en Vitesse verloor verrassend van Volendam. Daarmee loopt Feyenoord drie punten in op beide tegenstanders. Dat was volkomen onverwacht. Op de ranglijst stijgt Feyenoord zelfs een plek naar de tiende stek. De achterstand op NEC is vijf punten. Met de tweede uitzege op rij lijkt Feyenoord in vorm en is dat gat niet langer onoverkomelijk.

Het zag er in de eerste helft niet naar uit dat Feyenoord zou winnen van de Brabantse ploeg. NAC was veel scherper, Feyenoord leek zelfs af en toe timide en onder de indruk van de citroengelen. Via een strafschop zette Donny Gorter NAC op voorsprong.

In de tweede helft waren de rollen compleet omgedraaid. Feyenoord was heer en meester op het veld. Via de in de eerste helft compleet onzichtbare Georginio Wijnaldum werd het gelijk. Tien minuten voor tijd zorgde Jon Dahl Tomasson voor de zege voor Feyenoord, dat weer enigszins zicht heeft op het halen van de play-offs.

NAC-trainer Robert Maaskant was witheet na afloop van de wedstrijd. "We kwamen de tweede helft schandalig slecht de kleedkamer uit. Zo geven we de wedstrijd weg. We zaten niet één keer goed in een duel. Dat was de hele tweede helft, daar ben ik heel kwaad over."

Feyenoord-trainer Vlemmings was uiteraard content met de overwinning. Dat zijn ploeg de eerste helft niet best speelde, maakte hem niet uit. "Het enige dat in deze fase van de competitie telt, zijn de punten."
Categorie:
Tag(s):