vrijdag, 13. februari 2009 - 9:09

Feyenoord wil Beenhakker vandaag presenteren

(Elfvoetbal) Feyenoord hoopt Leo Beenhakker in de loop van de dag te presenteren als nieuwe technisch adviseur. Gisteravond waren beide partijen bijna akkoord en vanochtend hoopt Beenhakker er definitief uit te komen met de Rotterdamse clubleiding. De functie zal in ieder geval geen technisch directeur gaan heten, want daarvoor krijgt de huidige bondscoach van Polen geen toestemming van de voetbalbond.

De oplossing ligt volgens AD in de optie om Beenhakker bij Feyenoord adviserend werk te laten doen op technisch gebied op onbezoldigde basis. "Leo mag in zijn vrije tijd doen wat hij wil. Daar kunnen wij moeilijk iets over bepalen", meldde Grzegorz Lato, voorzitter van de Poolse voetbalbond reeds. Voorlopig gaat Beenhakker zijn 'werkzaamheden' tot het einde van het seizoen vervullen. Hij zou reeds contact hebben gehad met Mario Been, die volgend seizoen trainer van Feyenoord wordt.

Op de achtergrond speelt de nieuwe rol van Guus Hiddink mee. Die kreeg wel toestemming om zijn taak als bondscoach van Rusland te combineren met die van manager van Chelsea FC. Voor de Poolse bondsbestuurders wordt het daarmee gemakkelijker om een nevenactiviteit van Beenhakker aan het Poolse voetbalpubliek te verkopen.
Categorie:
Tag(s):