dinsdag, 6. januari 2009 - 19:54

Fiat 500 Dualogic Start&Stop heeft A-label

Met de komst van het Start&Stop-systeem is er opnieuw een groen gelabelde Fiat 500 aan het gamma toegevoegd. Net als de Grande Punto, de Bravo, de Qubo en de Punto Classic is de Fiat 500 is louter leverbaar met een groen milieulabel.

Negentig procent van de verkochte Fiats in 2008 waren voorzien van een groen milieulabel. Fiat behoort hiermee tot de groenste merken. Onafhankelijk onderzoeksbureau JATO toonde halverwege 2008 aan dat Fiat qua gemiddelde CO2-uitstoot het schoonste merk van Europa is. Het Italiaanse merk introduceert nu wederom een groen model: de Fiat 500 met Start&stop systeem. Als de auto tot stilstand is gebracht, schakelt het Start&Stop-systeem automatisch de motor uit. Als de rit wordt voortgezet start de motor automatisch weer.

De zonder meerprijs leverbare gerobotiseerde automatische versnellingsbak verlaagt het brandstofverbruik en uitstoot nog eens met 3%. Vanwege de geringe uitstoot van 110 gr/km, is de Fiat 500 1.2 Dualogic Start&Stop door de overheid beloond met het schoonste A-milieulabel, is de auto BPM-vrij èn is de bijtelling 14%. Tevens hoeft er vanaf april voor deze auto een kwart van de wegenbelasting betaald te worden.

De motor wordt uitgeschakeld als de auto stilstaat en het rempedaal is ingetrapt. De motor wordt ook uitgeschakeld als het rempedaal niet is ingetrapt, maar als de schakelpook
in de stand ‘N’ staat. Als de versnellingshendel vanuit de stand N in een willekeurige versnelling gezet wordt, start de motor automatisch.
Dankzij de 69 pk sterke 1.2 benzinemotor kan binnen 13 seconden 100 km/h gereden worden en kan een topsnelheid van 160 km/h bereikt worden. Het gemiddeld verbruik is 1 op 21,7.

De Fiat 500 1.2 Start&Stop is ook met een handgeschakelde versnellingsbak leverbaar. Om het gebruik van de schone Fiat 500 te stimuleren, biedt Fiat de gerobotiseerde versnellingsbak zonder meerprijs t.o.v. de handgeschakelde versie aan.
De Fiat 500 1.2 Start&Stop Pop is er vanaf €12.695.

Met de komst van het Start&Stop-systeem is er opnieuw een groen gelabelde Fiat 500 toegevoegd. Net als de Grande Punto, de Bravo, de Qubo en de Punto Classic, is de Fiat 500 is louter leverbaar met een groen milieulabel.
Categorie:
Tag(s):