vrijdag, 7. augustus 2009 - 10:01

Fietser (66) overleden na aanrijding

Emmeloord

Donderdagmiddag overleed een 66-jarige fietser uit Emmeloord nadat hij op de Banterweg door een personenauto werd aangereden. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Specialisten van de dienst Verkeer Ongeval Analyse (VOA) onderzoeken de toedracht van de aanrijding. De bestuurder van de auto is voor verhoor overgebracht naar een politiebureau.

Rond 17.00 uur vond op de Banterweg, nabij het zwembad en in de richting van het centrum van Emmeloord, een aanrijding plaats. Een 66-jarige fietser die de Banterweg overstak, werd aangereden door een 61-jarige bestuurder uit Espel.

De Emmeloorder raakte ernstig gewond en werd onder begeleiding van een motoragent overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle. Ondanks alle medische inspanning overleed hij kort na aankomst in het ziekenhuis.
De Banterweg werd geruime tijd afgesloten voor sporen- en technisch onderzoek.

De automobilist heeft een ademtest afgelegd waaruit bleek dat hij geen alcohol had gedronken. De zeer aangeslagen Espelaar mocht na uitgebreid onderzoek en verhoor naar huis.
Provincie:
Tag(s):