vrijdag, 12. juni 2009 - 19:04

Fietsers gewond na ongevallen door hardrijden

Vaals

In de gemeente Vaals zijn vrijdagmiddag bij twee afzonderlijke ongevallen vier fietsers zwaargewond geraakt. De oorzaak is hard rijden vanaf een heuvel waardoor automobilisten de slachtoffers niet meer konden ontwijken, zegt de politie.

De traumahelicopter moest rond kwart voor één er aan te pas komen om een 16-jarige jongen uit Sittard met spoed over te brengen naar het AZM in Maastricht. Samen met een 17-jarige vriend uit Kerkrade fietste hij even tevoren met grote snelheid de Kruisberg in Wahlwiller af. De jongen uit Sittard raakte op de linkerweghelft en knalde frontaal op een tegemoetkomende auto. Hij heeft daar vermoedelijk hersenletsel bij opgelopen. De jongen uit Kerkrade raakte ook uit koers en kon uiteindelijk de auto ook niet ontwijken. Hij is met verwondingen aan zijn gezicht en een heupfractuur opgenomen in het Atrium Ziekenhuis in Heerlen.


In Vaals raakten rond kwart voor drie een 55-jarige man uit Houten en zijn 31-jarige zoon, woonachtig in Nieuwengein, ernstig gewond toen zij met volle vaart op hun fietsen de Epenerbaan afsuisden en daarbij op de motorkap belandden van een auto die net vanaf de Rarenderstraat de hoek om kwam. 
De klap was zo hard dat de voorruit van de wagen versplinterde. De vader is met verschillende verwondingen aan zijn ledematen opgenomen in het ziekenhuis in Heerlen. Zijn zoon is met een gebroken schouder en diverse kneuzingen vervoerd naar het ziekenhuis in Maastricht
Provincie:
Tag(s):