vrijdag, 2. oktober 2009 - 9:04

Film Egbert Jan Weeber wint 48 Hour Film Project

Utrecht

Aan de vooravond van de uitreiking van de Gouden Kalveren is in Utrecht de winnaar van het 48 Hour Film Project bekendgemaakt. De film ‘geen zin’ van de regisseurs Hans Groenendijk en Gijs Veerhoek viel daarbij in de prijzen. Het verhaal waarin een ruziënd stel een paar eters over de vloer krijgt, is door de jury tot beste film verkozen en wordt ingezonden voor de wereldfinale in Amerika.

Tijdens het 48 Hour Film Project gingen filmmakers de strijd aan om te kijken wie binnen 48 uur de mooiste, grappigste, of ontroerendste korte film maakt. In totaal schreven 35 teams zich in voor deze editie van het 48 Hour Film Project, dat vrijdag 25 september op het Nederlands Film Festival van start ging. 26 Teams leverden hun film 48 uur later op tijd in.

De jury, onder leiding van regisseur Ben Sombogaart (De Tweeling, Bride Flight, De Storm), toonde zich onder de indruk van de originele verhaallijn en het spel van de hoofdrolspeler Egbert Jan Weeber, die belangeloos aan het project meewerkte. Ook de openingsscene, waarbij een ruziënd stel geluidloos in beeld wordt gebracht, sprak volgens de deskundigen uit het panel tot de verbeelding. De film wordt dan ook als een waardige vertegenwoordiger gezien voor de internationale finale van het 48 Hour Film Project, die volgend jaar in Las Vegas plaats zal vinden.
Categorie:
Tag(s):