woensdag, 21. januari 2009 - 16:59

Filmer autobrand raakt te water

Vianen

Kort na middernacht woedde er brand in een auto. Een man die dit wilde filmen, raakte te water. Rond 00.10 uur kregen de brandweer en politie de melding van een autobrand op de Kanaalweg. Beide hulpdiensten gingen ter plaatse en de brandweer bluste de brand. Een toeschouwer, een 32-jarige man uit Vianen, wilde de brand filmen met zijn palmtop.

Toen hij zag dat hij geen signaal had om de beelden direct door te sturen, liep hij naar de walkant. Omdat hij dacht dat het ijs nog sterk genoeg was, liep hij het ijs op, maar kwam bedrogen uit. Hij zakte door het ijs en ook zijn palmtop ging kopje onder. De Vianees werd door zijn vriendin en agenten op het droge getrokken. Hij had veel last van zijn been en was geheel nat. Van de brandweer kreeg hij dekens. Hij werd met mogelijk een gebroken been per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

De uitgebrande auto werd door een takelbedrijf weggesleept. Hetzelfde gebeurde met een auto die daar stond geparkeerd en waarvan enkele ramen waren vernield. De politie heeft een vermoeden van brandstichting.
Provincie:
Tag(s):