donderdag, 25. juni 2009 - 11:01

Flevoziekenhuis opent nieuwe traumakamer

Almere

Het Flevoziekenhuis heeft deze week de nieuwe traumakamer in gebruik genomen. De traumakamer biedt, met behulp van hoogwaardige apparatuur, acute opvang aan patiënten die door een ongeluk letsel hebben opgelopen.

Bij patiënten met ernstig letsel moet snel gehandeld worden. In de nieuwe traumakamer kunnen de traumachirurg en zijn team alle noodzakelijke onderzoeken van hart, longen en bloedsomloop meteen doen. Alle apparatuur is op de nieuwe traumakamer zelf aanwezig. Patiënten hoeven voor een röntgenfoto niet meer verplaatst te worden naar een aparte röntgenkamer in het ziekenhuis. In de oude situatie was dat wel zo. De ruimte met CT-scan ligt nu direct naast de traumakamer. Dat scheelt in levensbedreigende situaties kostbare minuten.

De opening van de traumakamer brengt de spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis weer een stap dichterbij de level 2- status. Dat betekent dat het ziekenhuis in de nabije toekomst ook de complexere traumapatiënten kan opgevangen op de spoedeisende hulp én intensive care. Nu worden deze patiënten nog vervoerd naar het AMC. Ook de opening van de nieuwe interventiekamer, begin juni, maakt de opvang van traumapatiënten in het Flevoziekenhuis compleet.

De traumakamer maakt onderdeel uit van de Spoedeisende hulp van het Flevoziekenhuis. De Spoedeisende hulp vormt samen met de Huisartsenpost van Zorggroep Almere de Spoedpost Almere. Met de opening van de Spoedpost, eind vorig jaar, heeft Almere voortaan één loket voor acute zorg.
Provincie:
Tag(s):