maandag, 23. maart 2009 - 20:32

FNV laakt salarisbeleid ANWB

Den Haag

FNV Bondgenoten wil meedenken over oplossingen voor de financiële problemen van het pensioensfonds ANWB, maar vindt het geen goed idee dat te doen door ANWB werknemers hun cao-loonsverhoging van 3,3% te laten inleveren.

Naast het feit, dat het niet in het beleid van FNV Bondgenoten past cao's open te breken, is het slecht gevallen bij de vakbond dat de top van de ANWB zijn bonussen wel krijgt uitgekeerd.

FNV Bondgenoten bestuurder Ralph Smeets: 'Ik vind het onbestaanbaar dat de top wél bonussen zou incasseren, terwijl zij van de werknemers een loonoffer vragen van 3,3%. Daar waar ANWB medewerkers aanvankelijk nog enig begrip konden opbrengen voor de plannen van de directie, is dat nu volledig weg. Dit is fnuikend voor de sfeer tussen top en werkvloer. Wij gaan dit komende week aan de orde stellen en verwachten dat de top zijn bonussen voor 2008 volledig inlevert.'

Aan ANWB medewerkers is afgelopen week voorgesteld, dat zij hun loonsverhoging van 3,3% voor dit jaar zouden inleveren om te storten in hun pensioenfonds, waarvan de dekkingsgraad (85%) te laag is. Pensioenfondsen in de problemen moeten vóór 1 april een herstelplan schrijven.
Provincie:
Tag(s):