dinsdag, 24. februari 2009 - 9:44

FNV tevreden over arbeids-voorwaarden bij overname Nuon

Abvakabo FNV is tevreden over de afspraken die gemaakt zijn bij de overname van Nuon door het Zweedse Vattenfall. Er vallen geen ontslagen en de regionale vestigingen blijven gehandhaafd op hun huidige locatie.

Verder zijn alle voorwaarden die de bonden over het behoud van de bestaande arbeidsvoorwaarden en pensioenvoorziening hebben gesteld, vastgelegd in een convenant, welke door de partijen zijn overgenomen.

Momenteel worden twee cao's gehanteerd die in overleg met de vakbond zijn opgesteld. De sector CAO energie voor medewerkers binnen Nuon en de sector CAO voor de kleinmetaal voor dochterbedrijven. Beide cao's blijven na de overname van kracht. In de toekomst zal Nuon Nederland de activiteiten in de Benelux aan gaan sturen. Hier verwacht Abvakabo FNV voor Nederland geen personele gevolgen.

Ondanks de goede afspraken die Abvakabo FNV heeft kunnen maken voor haar leden, blijft de bond net als bij de overname van Essent kritisch ten aanzien van de verkoop van nutsvoorziening aan buitenlandse bedrijven. De vakorganisatie vindt dat de Nederlandse energiebedrijven van groot publiek belang zijn en daarom in overheidshanden zouden moeten blijven.
Provincie:
Tag(s):