zaterdag, 24. januari 2009 - 23:06

Fontys Jazz Choir winnaar korenslag

Hilversum

In eerste instantie zouden ze niet eens in de finale van het succesvolle EO-programma Korenslag staan. Dankzij de wildcard van de vakjury kregen ze nog een kans en streden ze zaterdag 24 januari tegen de koren KOLOK en Pop-up. Ze zijn niet voor niets teruggehaald: na een spannende live-show mag het Jazz Fontys Choir zich vanaf nu het ‘Beste koor van Nederland’ noemen. Met 45,9 procent van de stemmen ontvingen ze terecht de beker uit handen van minister Plasterk.

De kijkers van Korenslag bepaalden door hun stem de winnaar. De drie koren deden hun uiterste best. Ze traden samen op met musicalsterren Danny de Munk, Renee van Wegberg en John Vooijs. Met 45,9 procent van de stemmen mogen de 14 studenten van het Fontys Jazz Choir onder leiding van Hans van den Brand zich de winnaar van Korenslag van 2009 noemen. Het popkoor uit Oud-Beijerland Pop-up behaalde met 28,2 procent van de stemmen de tweede plaats, KOLOK werd met 25,8 procent derde.

Minister Plasterk heeft genoten van Korenslag: “Koorzang is heerlijk, stemmen die mooi samenvloeien. In Nederland zijn minimaal 700.000 mensen lid van een koor; een hoge kunstvorm met een lage drempel.�
Categorie:
Tag(s):