vrijdag, 20. februari 2009 - 12:28

Forse toename nepvuurwapens op Schiphol

Schiphol

Op Schiphol zijn in 2008 bijna 1100 nepvuurwapens in beslag genomen. Dat is een toename van 350% in vergelijking met 2006. Toen werden er nog maar 293 namaakvuurwapens in beslag genomen, zegt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol.

De forse toename is tweeledig, aldus de zegsman. In de zuidelijke vakantielanden zijn deze imitatiewapens niet verboden en dus te koop. Deze markt is groeiende, zegt de woordvoerder. Door deze ontwikkeling wordt er op Schiphol intensiever gecontroleerd en dan vooral in de vakantieperiode, aldus de zegsman.

Nepwapens worden vooral in de zuidelijke vakantielanden door toeristen gekocht en als speelgoed of souvenir naar Nederland meegenomen. In Nederland zijn dergelijke wapens echter verboden en vallen onder de wet Wapens en Munitie.

De marechaussee op Schiphol zal bij aantreffen het wapen in beslag nemen en er zal een boete van € 130 per wapen volgen. Bij het aantreffen van meerdere imitatiewapens zal er een schikking worden getroffen door het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):