woensdag, 4. maart 2009 - 20:31

Fortis verdwijnt bij Feyenoord

(Elfvoetbal) De naam Fortis verdwijnt bij Feyenoord. Met ingang van het komende seizoen prijkt ASR Verzekeringen op het shirt van de Rotterdammers. Dat heeft de clubleiding woensdag bekendgemaakt.

ASR Nederland heeft het sponsorcontract van Fortis voor het nieuwe seizoen overgenomen. Fortis verkocht op 3 oktober 2008 de Nederlandse bank- en verzekeringsactiviteiten aan de Nederlandse staat. Daarmee is voor Fortis het belang van sponsoring in Nederland weggevallen.

Stad Rotterdam werd in 1991 hoofdsponsor van Feyenoord. Met de overname door Fortis in 2000 en het opgaan van Stad Rotterdam in Fortis ASR in 2002, kwam de sponsoring op naam van Fortis. In de zomer van 2008 verlengde Fortis het sponsorcontract, dat in 2009 zou aflopen, tot en met de zomer van 2010.

Algemeen directeur Eric Gudde toonde zich verheugd met het commerciële resultaat. "Door de ontwikkelingen rond Fortis was het onduidelijk geworden onder welke naam de sponsoring bij Feyenoord zou worden ingevuld. ASR kennen wij al uit de Stad Rotterdam-periode als een gewaardeerde partner. Maar ook daarna zijn de contacten warm gebleven. Wij zijn dan ook blij met deze uitkomst", zegt hij op de website van Feyenoord.
Categorie:
Tag(s):