zaterdag, 12. december 2009 - 19:55

Fotograaf kan de boom in

Utrecht

Zaterdagochtend heeft de eigenaresse van een vijf maanden oude kat opnieuw de hulp van de brandweer ingeroepen. Het arme dier zat sinds vrijdagavond in een boom en durfde er niet meer uit. De brandweer dacht dat het beestje er zaterdag bij daglicht vanzelf wel weer uit zou klauteren, maar daar dacht het katje heel anders over. Het beestje liet van zich horen en hield zo ook 's nachts de mensen uit hun slaap.

Toen de brandweer zaterdag na de tweede oproep in de Keizerstraat ter plaatse kwam, bleek dat de boom op een binnenplaats staat, waardoor zij er met een hoogwerker niet bij konden. Ook bleek de boom te hoog voor de driedelige ladder. Inmiddels werd het hoogte reddingsteam van de brandweerregio Utrecht ingelicht, maar ook zij konden de boom niet in. Uiteindelijk kwam de gemeente Utrecht met een oplossing. Zij belde met een bedrijf uit de De Bilt, dat een aantal boomverzorgers in dienst heeft, waarvan twee er heel goed kunnen klimmen.

En zo kon onze freelance-fotograaf, die ook boomverzorger is, de boom in.
Hij klom met een speciaal klimtuig aan en goed gezekerd naar de kat toe, die zeker zo'n 8 meter hoog zat. Het katje was zo bang dat zij zich gewillig liet meenemen door de boomverzorger en deze kon met in zijn ene hand de kat en in zijn andere hand het touw, weer terug naar de begane grond.

Het laatste deel van de klim heeft de boomwerker de kat even in een dichte zak gestopt en met een touw voorzichtig laten vieren, zodat de kat met een zachte landing in de handen van haar vrouwtje terechtkwam.

En zo keerde de rust terug in de Keizerstraat en was de eigenaresse dolblij dat ze haar kat weer teruggekregen had. Onze fotograaf was ook blij dat hij weer met beide benen veilig op de grond stond en ging maar weer gauw verder met foto's maken.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):