woensdag, 8. juli 2009 - 20:04

Fotovakschool per december in boetgebouw van Nettenfabriek

Apeldoorn

De Fotovakschool Apeldoorn krijgt vanaf december aanstaande zijn definitieve nieuwe plek in het boetgebouw van de voormalige Nettenfabriek. woensdagmiddag hebben de bestuurders van de Fotovakschool, Ontwikkelingsmaatschappij Apeldoorn, Woonbedrijf ieder1 en de gemeente Apeldoorn hun handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst.

Met de verhuizing van de Fotovakschool van de Henri Dunantlaan naar het complex aan de Spoorstraat/Veldhuisstraat krijgt de voormalige Nettenfabriek een nieuwe impuls. De vestiging van de onderwijsinstelling in het boetgebouw is de eerste concrete stap van de herontwikkeling van het voormalige fabriekcomplex. De Nettenfabriek wordt een werkomgeving voor creatieve ondernemers, startende bedrijven, opleidings- en onderwijsinstellingen en culturele initiatieven. “We willen een broedplaats voor de creatieve sector creëren, die stimulering verdient op een interessante plek in de binnenstad”, aldus wethouder Hans Wegman. Hieraan hebben de vier samenwerkende partijen zich nu verbonden.

‘De herontwikkeling van de Nettenfabriek is een kwaliteitsimpuls voor de binnenstad en versterkt het profiel van Apeldoorn als veelzijdige stad met aantrekkingskracht voor jongeren, onderwijs, cultuur en bedrijvigheid’, zo staat in de samenwerkingsovereenkomst te lezen. De Fotovakschool koopt het boetgebouw van de huidige eigenaar, woonbedrijf ieder1. De gemeente Apeldoorn is bereid een incidentele subsidie te verstrekken voor de renovatie en bouwkundige vernieuwingen van het nieuwe onderkomen. Ontwikkelingsmaatschappij Apeldoorn en woonbedrijf ieder1 spannen zich in om het multimediale concept van de locatie Nettenfabriek te realiseren. Op termijn wordt beoogde nieuwbouwontwikkelingen op de overige delen van het voormalige fabriekscomplex rondom de fotovakschool.

De Fotovakschool heeft een lange verbondenheid met Apeldoorn. De huidige locatie aan de Henri Dunantlaan bood weinig perspectief voor verdere ontwikkeling. Onlangs heeft de creatieve onderwijsinstelling voor haar mbo opleidingen diploma-erkenning toegekend gekregen van het ministerie van OCW. Om in de toekomst ook op HBO-niveau erkend onderwijs te mogen verzorgen, is de accreditatie inmiddels in aanvraag. De onderwijsinstelling is dan ook erg content met zijn nieuwe inspirerende vestigingsplaats, te meer omdat de Fotovakschool haar vakkenaanbod uitbreidt met multimedia.
Provincie:
Tag(s):