vrijdag, 7. augustus 2009 - 22:26

Foutgestalde fietsen stationsgebied verwijderd

Assen

Vanaf 17 augustus start Stadstoezicht in het stationsgebied van Assen weer met het verwijderen van fietsen die buiten de rekken zijn gestald. Om reizigers hierop te wijzen zijn bij de stallingen informatieborden geplaatst. Ook wordt in de weken voor 17 augustus aan foutgestalde (brom)fietsen een kaartje bevestigd met het verzoek de fiets in de rekken te plaatsen. Om alle fietsen een plek te kunnen bieden aantal is het stallingsplaatsen met 864 uitgebreid. Door het actief verwijderen wil de gemeente de veiligheid en toegankelijkheid van het stationsgebied en de stallingen vergroten.

Fietsers die hun fiets buiten de stalling hebben gezet en na terugkomst niet meer aantreffen, kunnen vanaf 17 augustus contact opnemen met Alescon, via het telefoonnummer 0592 378255. De gemeente heeft met Alescon een overeenkomst gesloten om door toezichthouders van de gemeente Assen verwijderde fietsen op te slaan en eventueel na de wettelijke bewaartermijn te verkopen.

Nadat Alescon op basis van een omschrijving en locatie bevestigt de fiets in het bezit te hebben, kan de eigenaar de fiets bij Alescon afhalen na betaling van een verwijderingsbijdrage van 25 euro op het stadhuis.
Provincie:
Tag(s):