maandag, 2. februari 2009 - 16:07

Foutparkeerders in Herten krijgen waarschuwing

Herten

De afdeling Stadstoezicht in Roermond gaat de komende maand een waarschuwingsactie tegen fout parkeren houden in Herten. Dit wordt gedaan om parkeeroverlast tegen te gaan. Stadstoezicht ontvangt regelmatig klachten uit de wijk, die veelal gaan over parkeren (met een deel van het voertuig) op het trottoir of in de (directe nabijheid van een) bocht.

“Mensen zetten hun auto vaak deels op de stoep omdat ze denken dat auto’s dan makkelijker door de straat kunnen rijden. Ze zien echter over het hoofd dat er dan niet genoeg ruimte meer op het trottoir overblijft voor mensen in een rolstoel of met een rollator of kinderwagen�, aldus de wijkboa. “En daar dient uiteraard ook rekening mee te worden houden�.

In het verleden is al in een aantal wijken gewaarschuwd. Het gewenste effect werd daardoor bereikt. In navolging daarvan vindt van 9 februari tot en met 8 maart een waarschuwingsactie plaats in het gehele stadsdeel. Vanaf 9 maart 2009 gaat Stadstoezicht verbaliseren. Overigens worden notoire foutparkeerders gewoon bekeurd.
Provincie:
Tag(s):