vrijdag, 19. juni 2009 - 15:06

Franeker middenstand boos op wildplakkende kunstenaars

Franeker

Franeker middenstand boos op den wildplakkende kunstenaars. De afgelopen weken plakten zij de gevels, ramen, borden, deuren en prullebakken vol, dit tot grote ergernis van enkele Franeker ondernemers.

Het blijkt te gaan om de aankondiging van de beeldende tentoonstelling die jaarlijks in de Martenatuin wordt gehouden. Het bestuur van de stichting Martenatuin zegt net als ondernemend Franeker niet blij met deze illegale plakaktie en heeft op verzoek van een plaatselijke winkelier een stevig vastgeplakte poster moeten verwijderen.

Het bestuur van de Franeker kunstvereniging Facit is inmiddels aangesproken op de illegale plakaktie. Deze valt echter niet onder verantwoordelijkheid van de vereniging, laat een bestuurslid weten. De deelnemende kunstenaars handelen volledig op eigen verantwoordelijkheid en wij hebben als vereniging niets met deze verwerpelijke aktie te maken. Alles moet tegenwoordig maar kunnen in naam van de kunst." Of de illegaal geplakte posters verwijderd zullen worden is nog niet bekend.

Tevens is er een illegale campeerder aangetroffen in de Martenatuin, die zonder vergunning een blauwe bungalowtent op deze historische plek tussen de zeldzame stinzenplanten heeft opgezet. De campeerder zegt met zijn kampeeraktie een kunstzinnig statement te willen maken en in Franeker een kunstzinnige revolutie te willen beginnen. "Franeker is een dooie stad, het moet een Brûsplak worden", merkt de beeldendkunstenaar op voordat die in de slaapzak kruipt en vlug de luifel dichtritst.
Provincie:
Tag(s):