donderdag, 8. oktober 2009 - 9:54

Friese politieauto voor Dessert-cops Gambia

Meer dan 7000 kilometer moet er door de Desert-cops worden afgelegd voordat de voormalige politieauto van de politie Friesland op de plaats van bestemming aankomt. Andalasto Koppe en Marjon Wever vertrekken op zaterdag 17 oktober vanuit Den Haag samen met totaal zeven auto’s en tien motoren richting zuiden. Desert-Cops zijn politieagenten, die zich tot doel hebben gesteld om het (medische) vervoersprobleem in Gambia kleiner te maken.

Desert-Cops werkt hiervoor nauw samen met de Nederlandse afdeling van deStichting Riders For Health, die vooral actief is in Gambia.

Behalve de door de politie afgeschreven, maar met hulp van sponsoren opgeknapte 4 X 4, neemt het tweetal ook een gloednieuwe Yamaha terreinmotor mee. De tweewieler is na een sponsoractie door het Lauwerscollege in Grijpskerk ter beschikking gesteld. Beurtelings zullen Marjon en Andalasto beide voertuigen besturen.

Misdaadverslaggever en voormalig politieman John van den Heuvel, is warm pleitbezorger en ambassadeur van de Desert-Cops en besteedde al uitvoerig aandacht aan dit onderwerp in RTL Boulevard. John reist zelfs een deel van de reis mee en neemt met een cameraman plaats in het voertuig van de Friese equipe.

De rit naar Gambia is beslist geen race. Het is de bedoeling dat de voertuigen nog heel wat jaren gaan functioneren en ze teveel belasten zou de auto’s en motoren alleen onnodig kunnen schaden. Als de rijders na 3 weken in Banjul zijn aangekomen, dragen ze de voertuigen en meegenomen hulpgoederen over aan de Riders for Health. Alleen voorzien van een rugtasje komen ze dan met het vliegtuig weer terug naar Nederland.
Provincie:
Tag(s):