woensdag, 2. september 2009 - 9:55

Friesland eind september aan de OV-chipkaart

Vanaf maandag 28 september start de provincie Friesland een brede communicatie campagne om de OV-chipkaart te promoten. Twee weken daarvoor zet Connexxion de OV-chipkaart systeem aan op haar bussen in Leeuwarden, Noord en Zuidwest Fryslân.

De OV-chipkaart is een aanvulling op de bestaande kaarten (strippenkaart, abonnement, gemakskaartjes). In concessiegebied Zuidoost Fryslân waar Qbuzz rijdt wordt in september gestart met het testen van de OV-chipkaart.

De provincie Friesland zal het gebruik van de OV-chipkaart de komende periode flink gaan stimuleren. 'Wij zijn druk bezig met de voorbereidingen om te zorgen dat de Friese reiziger weet dat de OV-chipkaart er is en dat ze massaal de OV-chipkaart gaan aanschaffen. De OV-chipkaart is een stuk gebruiksvriendelijker dan de huidige strippenkaart'; aldus gedeputeerde Piet Adema.

Het huidige tarief is vastgesteld op 12 cent per kilometer. De provincie heeft een actietarief vastgesteld van 10 cent per kilometer. Waarbij de provincie 2 cent per kilometer bijbetaald aan de vervoerder. Ouderen en kinderen met een persoonlijke kaart betalen eenderde minder, 6,6 cent per kilometer. Deze actie duurt in eerste instantie tot 31 december 2009.

De provincie gaat het gebruik van persoonlijke kaarten stimuleren omdat op deze kaart gebruik gemaakt kan worden van van autoreload. De reiziger heeft op deze manier altijd voldoende saldo op zijn kaart staat en hoeft dus niet voor elke reis zijn kaart op te waarderen.
Provincie:
Tag(s):