donderdag, 19. februari 2009 - 17:58

Gedeputeerde Herman Vrehen treedt af

Maastricht

Gedeputeerde Herman Vrehen van de Provincie Limburg treedt af. Dit heeft Vrehen donderdagmiddag tijdens een persmoment op het provinciehuis bekend gemaakt. Vrehen heeft hiertoe besloten omdat zijn naam werd genoemd in diverse meidapublicaties de afgelopen weken, waaronder de zg. Sinterklaasaffaire in Echt-Susteren.

Volgens Vrehen staat “zijn naam, integriteit en privéleven ter discussie�. “De publicaties in de media verhinderen mij om mijn taak als provinciaal bestuurder op een dergelijk belangrijk moment passend te kunnen vervullen�, aldus Vrehen.

Door de Sinterklaasaffaire besloten twee wethouders van de gemeente Echt-Susteren vorige week af te treden. De twee zouden subsidiegeld hebben gegeven aan bevriende verenigingen. Een van de opgestapte wethouders was van CDA-huize. Vrehen zit in het bestuur van het CDA in Echt-Susteren. Ook werd bekend dat Vrehen een aantal jaren geleden zijn woning, die een aantal maanden te koop stond, via een bevriende relatie van de hand heeft gedaan.

Vrehen benadrukte in zijn toelichting dat zijn opstappen geen schuldbekentenis is. Hij ziet het aangekondigd integriteitsonderzoek met vertrouwen tegemoet.

Het integriteitsonderzoek zal worden uitgevoerd door een onafhankelijke commissie die wordt gevormd door de voormalige ministers Wim Deetman en Benk Korthals. De commissie zal het handelen van de afgetreden gedeputeerde ondezoeken. Frissen verwacht dat het onderzoek een aantal maanden in beslag zal nemen.
Provincie:
Tag(s):