woensdag, 1. april 2009 - 17:05

Geen bouwvergunning voor Hells Angels

Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft definitief besloten om de bouwvergunning voor het in stand houden van de tijdelijke bouwvergunningen van het clubhuis en twee opstallen van de Hells Angels op het terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg te weigeren.

Uit de Bibob-procedure van de gemeente is gebleken dat er een ernstig gevaar van misbruik van deze vergunningen bestaat. De tijdelijke bouwvergunningen zijn in 2003 verleend. Op 19 maart 2008 heeft de gemeente Amsterdam een voornemen verstuurd om de gevraagde bouwvergunning voor het in stand houden van het clubhuis en twee loodsen te weigeren.

Het gaat om opstallen op een terrein van 590 m² aan de H.J.E. Wenckebachweg, waarop de Hells Angels een opstalrecht hebben. Dit maakt de gemeente woensdag bekend.

Voor het aangrenzende terrein van 4410 m², dat ook bij de Hells Angels in gebruik is, loopt een andere, juridische procedure tussen de Hells Angels en de gemeente Amsterdam. De civiele rechter heeft in 2008 geoordeeld dat de gemeente eigenaar is van het terrein en dat het gebruik daarvan rechtmatig door de gemeente is opgezegd. Volgens deze uitspraak
moeten de Hells Angels dit deel van het terrein voor 25 juni 2010 ontruimd hebben.

De Hells Angels zijn tegen dit vonnis in hoger beroep gegaan.
Provincie:
Tag(s):