maandag, 7. september 2009 - 9:15

Geen gratis internet meer voor scholen

Met ingang van 2010 mag KPN geen gratis internet meer aanbieden aan scholen. Dit komt door de nieuwe regels van telecom-toezichthouder Opta, zo meldt KPN vandaag.

De nieuwe regels dwingen KPN om voor hun eigen diensten per klant altijd een bepaalde minimumopslag bovenop de groothandelsprijs voor, in dit geval, internetverbindingen in rekening te brengen. Dat betekent dat KPN de dienst per school niet meer gratis mag leveren.

Er geldt wel een overgangstermijn van een jaar. KPN moet scholen vanaf september 2010 dus een minimumprijs in rekening gaan brengen voor hun internetverbinding.

KPN is het niet eens met de regels en vindt dat gratis internet voor scholen een belangrijke pijler van het maatschappelijk beleid van KPN (MVO) is.

KPN heeft al beroep aangetekend tegen de nieuwe verplichtingen. Het bedrijf wil logischerwijs ook zijn eigen diensten en expertise kunnen inzetten bij de ontplooiing van zijn MVO-beleid.

In afwachting van een uitspraak in de bodemprocedure gaat KPN samen met scholen alvast kijken naar mogelijke alternatieven. Te denken valt aan speciale lespakketten voor lagere scholen om scholieren te leren het internet optimaal te benutten. KPN zal hierover met het onderwijsveld in contact treden en hierop in het najaar terug komen. Het bedrijf hoopt dat dan ook meer duidelijk is over zijn beroepen tegen de nieuwe regels van Opta.
Categorie:
Tag(s):