woensdag, 7. oktober 2009 - 13:02

Geen Groninger Sportgala 2009

Hoogezand

Het provinciale Groninger Sportgala 2009 vindt dit jaar niet plaats. Huis voor de Sport Groningen organiseert dit jaarlijks terugkerende evenement al tientallen jaren achtereenvolgend. Helaas is het de organisatie dit jaar niet gelukt om de sponsoring van het gala rond te krijgen.

Afgelopen jaar was het Groninger Sportgala met duizend gasten in Martiniplaza een groot succes. Een groots galadiner en een netwerkbijeenkomst gingen vooraf aan het theaterprogramma. Cabaretgroep Vrouw Holland stal de show tussen de uitreikingen door. Sporters als Alexander Brouwer, Ranomi Kromowidjojo en Petra Westerhof namen prijzen in ontvangst. Het herenvolleybalteam van Lycurgus werd sportteam van het jaar. Recensies in de kranten over het evenement waren lovend.

Ondanks het succes in 2008 kan het sportgala in 2009 geen doorgang vinden. Na het terugtrekken van twee belangrijke sponsors in juni heeft Huis voor de Sport Groningen een persoon fulltime op het aantrekken van sponsors gezet. Helaas mocht dit niet baten. Uiteraard zet Huis voor de Sport Groningen zich nu voor honderd procent in om het sportgala in 2010 wel te laten plaats vinden.
Provincie:
Tag(s):