dinsdag, 2. juni 2009 - 11:22

Geen tour wel de Giro

Utrecht

Op zondag 9 mei 2010 finisht een etappe van de Ronde van Italië (Giro) in de stad Utrecht. Wethouder Harm Janssen van sport tekende daarvoor zondag 31 mei in Rome het contract. De ploegenpresentatie en de start zijn eerder dat weekend in Amsterdam.

Daarnaast wordt ook een etappe gereden van Amsterdam naar Middelburg. Gemeente en provincie Utrecht slaan de handen ineen om dit sportieve evenement tot een groot succes te maken. Met de Nederlandse start van de Giro kunnen zij zich profileren als topsportregio.

Onder grote belangstelling van de internationale pers waren sportwethouders Carolien Gehrels van Amsterdam en Harm Janssen van Utrecht vandaag in Rome bij de persconferentie waar bekend werd gemaakt dat de start van Giro in 2010 in Nederland plaats zal vinden.
Wethouder Janssen: "Ik ben ontzettend trots dat we volgend jaar de Giro d’Italia in onze sportieve, historische en aantrekkelijke stad mogen begroeten. Ik ben er absoluut zeker van dat Utrecht de perfecte stad is voor dit prachtige evenement. Welkom in Utrecht!�
Provincie:
Tag(s):