zaterdag, 11. april 2009 - 12:43

Geen treinverkeer Den Bosch met Boxtel en Tilburg

Den Bosch

Spoorbeheerder ProRail werkt dit paasweekeinde aan een onderdoorgang en een faunapassage in âs-Hertogenbosch.

Door deze werkzaamheden is er van zaterdag 11 april 3.30 uur tot en met maandag 13 april 2009 8.00 uur geen treinverkeer mogelijk tussen âs-Hertogenbosch en Boxtel en tussen âs-Hertogenbosch en Tilburg.

Onderdoorgang en faunapassage in âs-Hertogenbosch
De Randweg Zuid in âs-Hertogenbosch wordt de nieuwe weg tussen de A59 (Waalwijk) en de A2 (Vught) aan de zuidwestkant van âs-Hertogenbosch.

Deze verbinding biedt een oplossing aan verschillende terugkerende verkeersproblemen in âs-Hertogenbosch en Vught. ProRail levert een belangrijke bijdrage aan de Randweg Zuid met een onderdoorgang en een faunapassage in âs-Hertogenbosch.

Werkzaamheden
In het weekend van 11 april worden, ter hoogte van de Vughterweg in âs-Hertogenbosch, voor de realisatie van beide onderdoorgangen werkzaamheden op en bij het spoor uitgevoerd. Ook tijdens de weekenden van 16 mei en 29 augustus 2009 zijn op deze locatie werkzaamheden gepland, waardoor het treinverkeer beperkt wordt.

Gevolgen voor treinverkeer
De werkzaamheden in âs-Hertogenbosch tijdens het paasweekend hebben gevolgen voor het treinverkeer. Er rijden zaterdag 11 april, zondag 12 april en maandag 13 april (tot 8.00 uur) in beide richtingen geen treinen tussen âs-Hertogenbosch en Boxtel en geen treinen tussen âs-Hertogenbosch en Tilburg.

NS zorgt voor vervangend busvervoer. Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd. Reizigers kunnen voor meer informatie terecht op teletekstpagina 754 of www.ns.nl, of bellen met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).

Het treinverkeer op beide trajecten wordt op maandag 13 april 2009 vanaf 8.00 uur hervat.
Provincie:
Tag(s):